Pāriet uz galveno saturu

Optometrijas nodaļa svin gada miju.


Tradicionāli ir iegājies, ka gada maiņu Optometrijas nodaļa  svin ārpus Rīgas. Šajā blogā tas jau ir trešais ieraksts par svinībām triju gadu garumā. Es uzņēmos, līdzīgi Livonijas Indriķim,pienākumus atspoguļot šī pasākuma gaitu. Te lūk ir mans skatījums uz lietām. Laiks nebija sevišķi labvēlīgs āra pasākumiem, bet dalībnieki bija gana apņēmīgi un sagatavojušies uz ļaunāko. Sākumā ceļš veda uz Garkalnes novada mājām  "Pirts Alpi".  
Mūs sagaida saimniece Laura. Mājas saimnieku statuss, kā var noprast, ir daudzfunkcionāls. Var gan māju uzcelt, gan  viesus izklaidēt. Pasākuma programma izstrādāta bija lab un pamatīgi. Un kas svarīgi, tika arī pilnībā realizēta.
Esam gatavi svinēšanai. Mūs sagaida saimniece Laura.
Mēs gan vēl neesam visi.
Ivars ar Jāni bija kaut kur aizmaldījušies. Tāpēc gaidām un īsinām laiku ar papļāpāšanu.
Ernests domā"Ak skaistā jaunība"
Evita savukārt domā "Vai viss būs labi, vai visi būs apmierināti"
Varis ieklausās Ko saka vecākais biedrs.
Mums te patīk!
Nu un tā, sarunās pagāja laiciņš, bet biedru kā nav tā nav. Nu ko darīt, jāiet vien būs uz lekcijām bez viņiem. 
Vēl pirms lekcijām vajag nofotografēties par piemiņu.
Lekciju māja.
Lekcijā tika demonstrētas visas Latvijā atrodošās koku šķirne. Interesants fakts par kadiķi. Ja kadiķis nobeidzies dabīgi, koksne smaržo, ja to nozāģē, tad nekā.

Klausītājiem ir interese par tēmu. Eh, ja studenti tā klausītos mūsu lekcijas.

Sergejs atrodas kaut kur tālu, tālu.
Tiešām Interesanti.
Ievērības cienīgi objekti un subjekti. Vīri kā ozoli un pītie krēsli.
Te gan ir par ko padomāt.
Kāpēc katrs no viņiem skatās uz savu pusi?
Kurš gan mani te traucē?
Teoriju vajag apstiprināt laboratorijas darbos.
Lamatj, ne stritj. Bet šie vīri gan lauž, gan arī saliek.
Evita pie sevis domā" Ja var taisīt koka olas, kāpēc nevarētu taisīt koka  acis"?
Trešā studiju stadija ir prakse. Zāģēt, kalt, mizot un tā tālāk. Mūsējie ar godu to visu paveica.
Tas ir koku mizojamais. Vai skaidrs?
Es jaunība tādus lūk baļķus vēlu, a kas tad te..bērnu dārzs.
Ar laiku viņi visi lielīsies ka ar Ļeņinu (IVaru) baļķi zāģēja.
Kad ir mācības veiktas, var arī izklaidēties. Populārākā nodarbe zveja.
Kolektīvā ir spēks. Nez vai tas ir trīs reizes ātrāk.
Laiks ir stāvēt uz savām kājām.
Kad āra pasākumi beigušies, dodamies uz ugunskura namu. No ārpuses tā izskatās kā baznīca. Bet iekšā liels ugunskurs un ļoti garšīga saimnieces tēja. 
Dedzi gune, dedzi.
Un desiņas cepi, cepi.
Un tad mums būs ņam un ņam.
Pirts Alpu saimnieki ieviesuši sekojošu tradīciju no 17.gadsimta. 17. gadsimtā  Betlēmes silītes modeļus ļaudis sāka izstādīt arī savās mājās - visizplatītākais bija Betlēmes silītes modelis maza stallīša veidolā ar apgleznotām koka figūriņām, kas attēloja Svēto ģimeni, ganiņus, Trīs ķēniņus, eņģeļus, velnu, nāvi, dažādus dzīvniekus, kā arī laicīgos tēlus, kas pārstāvēja konkrētu vēsturiski-politisku laika periodu.
Mūsu programmā Betlēmes silītes apmeklējums.
Svecītes rikās un aiziet.
Ejam, ejam...
Mums ir savs Jāzeps un Marija.
Arī jēriņi, kā dzīvi. Viens pat Gatim uz kājas uzkāpa.
Un kopēja Betlēmes  apmeklējuma kopbilde.
Tālāk mūsu ceļš veda uz ceļmalas krogu. Tur ieturējām vakariņas.
Te var redzēt ko ēdām.
Ja labi paēsts vakars var turpināties.
Atklājās ka pasniedzēji ir radoši indivīdi. Radošums izpaužas vīna taisīšanā. Uz galda bija triju vīna ražotāju produkcija. Kurš bija labākais, to grūti izšķirt. Bet tas kas ir pilnīgi skaidrs, tad tas ir jaunas dziedošas grupas dzimšana. Kā grupu dēvēt, tas ir jautājums. Lai to noskaidrotu, Var organizēt konkursu. Man pašam divi varianti: visus- 2, vai Zilās ačteles. Skatieties un klausieties. Hīts.
Grupa Vizus 2 

Un vēl viens īss gabals.


Man, kā šī pasākuma hronistam, liekas, pasākums ir izdevies. 



Komentāri

  1. Lieliski izdevies pasākums - paldies Evitai! Un paldies Jums par notikuma fiksēšanu skaistās bildēs! :)

    Anete

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti interesants pasākums! Jauki komentāri pie bildēm, un beigas ar sirsnīgām dziesmām radīja pavisam jauku noskaņu.

    AtbildētDzēst
  3. Liels paldies par skaistajām bildēm! Un visiem par aktīvo piedalīšanos!!

    Kaiva

    AtbildētDzēst
  4. Jā, pasākums izdevies varen labs!! Paraksti asprātīgi un trāpīgi, lekcijas ļoti interesantas, bildes un video ļoti labi ļauj piedzīvot to visu vēlreiz! Noteikti saglabāsim tradīciju Optonodaļā atzīmēt Ziemassvētkus un Jauno gadu!

    Paldies! Varis

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Trīs dienas Latgalē. 2018.gada jūlijs.

Ir lapu daudz, bet sakne tikai viena un manējā ir Latgalē. Laikam tāpēc   ik pēc laika atkal un atkal mani velk apmeklēt senču dzimtās vietas. Šī velme sevišķi pieaug ar vecumu. Runājot Valda Krāslavieša vārdiem: Kur sākas debesis? Kur beidzās sili? – Viss nu ir sakusis sudraba mirgā... Kur zili zied ezeri, zili zied lini, sērst jāju atmiņu palsajā zirgā.   Saplānoju šovasar 3 dienu turneju pa Latgali. Piektdienas pusdienlaikā segloju savu karieti, sēdināju iekšā   radus un draugus un devāmies ceļā. Ceļš no Jūrmalas vijas gar gleznaino Daugavas kreiso krastu uz Jēkabpili.

Sicīlijas pavasara iespaidu kadri.

Darba pienākumi noveda mani tālajā Sicīlijā. Lidojums ar airbaltic uz Romu un ar Alitalia uz Palermo. Kartē iezīmēts ceļojuma rajons. Septiņas stundas un mēs jau Palermo lidostā. Esmu jau otro reizi Sicīlijā, bet nekad neesmu bijis rietumos, Palermo rajonā. Izrādījās, ka mūsu  nodarbības notiks nevis Palermo, bet gan 130 km attālajā pilsētā Trapani. Trapani galējais punkts salas rietumos. Viesnīca Tirreno atrodas okeāna krastā. Pirmajās uzturēšanās dienās laiks ir nomācies un vējains. Ja uzvelk trīs segas, tad var naktī gulēt pie vaļēja loga un klausīties viļņu šalkas. To tad es arī darīju. 

Mans rudens dārzs, dzejā un fotogrāfijās.

Sen neesmu ko prātīgu uzrakstijis.Blogu, līdzīgi kā draudzību, vajag kopt, citādi visi draugi aizmirsīs  ceļu uz to.Bloga skaitītājs rāda  3800 lapas apmeklējumu. Tas savukārt rāda, ka kādi paris simt draugu varētu būt. Tas uzliek pienākuma nastu. Nav nemaz  viegli veidot materiālus blogam. Traucē dabiskais slinkums  un attaisnošanās tam ir laika trūkums. Man ir ieceres aprakstīt vasaras kultūras pasākumus, kurus esmu apmeklējis. Ta jau redzēs, vai kas sanāks. Dabā jūtams rudens un rudens jūtams Ināras koptajā dārzā. Lielākā daļa puķu ir jau noziedējušas. Man patīk puķes fotgrāfēt.. Tāpēc sakrājies neliels foto materiāls par rudens dārza puķēm. To tad es šeit arī nodemonstrēšu. Lai nebūtu garlaicīgi, pievienošu dzeju, galvenokārt Haiku formā. Divas no tām ir manas. Pārējās sadzejojuši zolīdi haiku meistari.  Pīlādžoga ir īsta rudens oga.Spilgta,sarkana un rūgta. Mūsu pielādzis aug pie žoga ielas malā un viņa ogas krīt uz asvalta. Ziedonis ir veltijis dzejoli pielādzim, liekas ka tieš