Pāriet uz galveno saturu

Siguldas operas svētki.


Siguldas operas svētki ir tiešām jauks pasākums.. Romantiska, senatnes sajūtu radoša vide, brīnišķīgi skati uz Gauju un Turaidu, savdabīga skatītāju atmosfēra, laba mūzika un slaveni izpildītāji. 
Nav brīnums, ka pasākums notiek jau divdesmito reizi.  Braucot uz operas svētkiem parasti kabatā iebāžu savu mazo Panasonic fotoaparātu. Pagājušajā gadā nesanāca izmantot materiālus un uzrakstīt blogā  par notikumu,tāpēc izmantošu materiālus par abiem svētkiem un centīšos parādīt kopējo un atšķirīgo tajos. Jāatzīmē ka materiāli uzņemti gala koncertu laikā. Bez tam filmēšana un fotografēšana notika no 15-20 rindas, kas protams ietekmēja kvalitāti. Tomēr ceru ka materiāla kvalitāte netraucēs gūt priekšstatu par priekšnesumiem.

Par atšķirībām bija parūpējušies laika apstākļi. Pagājušo gadu skatītājiem vajadzēja cīnīties ar lietu, šogad cīņa norisinājās ar sauli. Saule karsēja nepajokam. Vienīgais glābiņš bija koncerta programmiņas, kuras tika izmantotas kā saules sargi vai vēdekļi.
Skatītāji gatavi baudīt mākslu. 2011.gads, debesis pelēkas, lietusmēteļi gatavi lietošanai. 
Un kā tad bija šogad.

Arī 2012.gadā skatītāji  gatavi koncertam, pat vairāk, noskaņo instrumentus. Skatītāju komanda 2012.gada svētku laikā izbaudīja spēcīgus saules apskāvienus. Debesis zilas. Pievērsiet uzmanību kā ir izmainījies pilsdrupu izskats, tās ir daļēji atjaunotas. 
Siguldas opersvētku skatuve tiek atvēlēta  jaunajiem izpildītājiem, lai līdzētu tiem iziet mākslas pasaulē. Pagājušo gadu jaunatni pārstāvēja brīnumbērns no Alūksnes Amanda Bašmakova. 



Viņa dziedāja Šūberta skandarbu Ave Maria.Paskatīsimies.


Šogad bērnu mākslu pārstāvēja Rīgas Doma zēnu koris. Viņi izpildīja Johana Štrausa valsi Pie skaistā zilās Donavas. 

Inga Šļubovska ar Rīgas Doma kora zēniem. 


Abus gadus Siguldas opersvētkos piedalījās operdziedātāja Inga Šļubovska. Man viņa patīk gan kā dziedātāja, gan kā aktrise, gan kā skaista sieviete.
Inga Šļubovska 2012.gada galā
koncertā.


2011.gads.

Apliecinājums Ingas talantiem ir šajā video. 

Man paveicās pēc koncerta satikt mākslinieci un kopā nofotografēties. Šīs vēsturiskās bildes uzņemšanā roka nenodrebēja Mudītei.
Nu vai nav skaisti??? Taču labi izskatāmies!
Vēl viena abu svētku kopējā parādība bija krievu romanču izpildījums.
2011.gada gala koncerta laikā Marijas teātra solists Jevgeņijs Akimovs nodziedāja  krievu romanci  Однозвучно звучит колоколчик.



Neskatoties uz to, ka Jevgenijs Akimovs piedalījās arī 2012.gada galā koncertā, šoreiz krievu romances no viņa skatītāji nesagaidīja.
Toties  ar tām iepriecināja Krišjānis Norvelis. 

2011.gads.


Krišjānis Norvelis 2012.gads























Krišjānis  nodziedāja krievu romanci гори, гори моя звезда.




Galā koncerta noslēguma akordi 2011.gadā.

2012.gads.
Savu stāstu par Siguldas opersvētkiem nobeigšu atskaņojot 2012.gada gala koncerta noslēguma akordus no Džuzepe Verdi operas Traviata.
Dzeršanas dziesma!!




Let's drink, my love, and the love among the chalices
will make the kisses warmer

Dziesma saka:
 Kauss darīs mūsu skūpstus kaislīgākus.
Dzīvi vajag svinēt.
Pareizi vārdi. Svinēsim dzīvi kamēr var.
Tādi lūk mani iespaidi Siguldas operas svētkos.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Trīs dienas Latgalē. 2018.gada jūlijs.

Ir lapu daudz, bet sakne tikai viena un manējā ir Latgalē. Laikam tāpēc   ik pēc laika atkal un atkal mani velk apmeklēt senču dzimtās vietas. Šī velme sevišķi pieaug ar vecumu. Runājot Valda Krāslavieša vārdiem: Kur sākas debesis? Kur beidzās sili? – Viss nu ir sakusis sudraba mirgā... Kur zili zied ezeri, zili zied lini, sērst jāju atmiņu palsajā zirgā.   Saplānoju šovasar 3 dienu turneju pa Latgali. Piektdienas pusdienlaikā segloju savu karieti, sēdināju iekšā   radus un draugus un devāmies ceļā. Ceļš no Jūrmalas vijas gar gleznaino Daugavas kreiso krastu uz Jēkabpili.

Sicīlijas pavasara iespaidu kadri.

Darba pienākumi noveda mani tālajā Sicīlijā. Lidojums ar airbaltic uz Romu un ar Alitalia uz Palermo. Kartē iezīmēts ceļojuma rajons. Septiņas stundas un mēs jau Palermo lidostā. Esmu jau otro reizi Sicīlijā, bet nekad neesmu bijis rietumos, Palermo rajonā. Izrādījās, ka mūsu  nodarbības notiks nevis Palermo, bet gan 130 km attālajā pilsētā Trapani. Trapani galējais punkts salas rietumos. Viesnīca Tirreno atrodas okeāna krastā. Pirmajās uzturēšanās dienās laiks ir nomācies un vējains. Ja uzvelk trīs segas, tad var naktī gulēt pie vaļēja loga un klausīties viļņu šalkas. To tad es arī darīju. 

Mans rudens dārzs, dzejā un fotogrāfijās.

Sen neesmu ko prātīgu uzrakstijis.Blogu, līdzīgi kā draudzību, vajag kopt, citādi visi draugi aizmirsīs  ceļu uz to.Bloga skaitītājs rāda  3800 lapas apmeklējumu. Tas savukārt rāda, ka kādi paris simt draugu varētu būt. Tas uzliek pienākuma nastu. Nav nemaz  viegli veidot materiālus blogam. Traucē dabiskais slinkums  un attaisnošanās tam ir laika trūkums. Man ir ieceres aprakstīt vasaras kultūras pasākumus, kurus esmu apmeklējis. Ta jau redzēs, vai kas sanāks. Dabā jūtams rudens un rudens jūtams Ināras koptajā dārzā. Lielākā daļa puķu ir jau noziedējušas. Man patīk puķes fotgrāfēt.. Tāpēc sakrājies neliels foto materiāls par rudens dārza puķēm. To tad es šeit arī nodemonstrēšu. Lai nebūtu garlaicīgi, pievienošu dzeju, galvenokārt Haiku formā. Divas no tām ir manas. Pārējās sadzejojuši zolīdi haiku meistari.  Pīlādžoga ir īsta rudens oga.Spilgta,sarkana un rūgta. Mūsu pielādzis aug pie žoga ielas malā un viņa ogas krīt uz asvalta. Ziedonis ir veltijis dzejoli pielādzim, liekas ka tieš