Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: maijs, 2011

Paldies visiem Vitolda apsveicējiem.

Lūk es, Vitolds.  Gribu pateikt paldies visiem, kuri mani atcerējās un apsveica vārda dienā. Apsveicēju  bija ļoti daudz. Milzīgs paldies Jums visiem.

Nedēļa klasiskās mūzikas gaisotnē.

Emocionāli, man nedēļa pagāja klasiskās mūzikas iespaidos. Sanāca tā, ka nedēļas laikā apmeklēju divus klasiskās mūzikas pasākumus un iepazinos ar cilvēku, kurš aktīvi strādā šajā mākslas nozarē. Kas ir klasiskā mūzika?  Vispirms jau tā raksturojas ar sen radītu mūziku. Klasiskās mūzikas komponēšanas periods tiek uzskatīts  no 11.gs. līdz mūsdienām. Klasiskā mūzika izpaužas tādās formās kā, dziesma, simfonija, sonāte, opera, svīta, etīde, simfoniskā poēma. Jēdziens klasiskā mūzika ir tik plašs, ka tajā var atrast darbus, kuri patīk un varbūt pat ļoti, un tādus, ka nevar saprast,  kā to mūsdienās var klausīties. Rodas viedoklis, ka klasiskā mūzika mirst. Bet vai tā ir?

Prāgā zied ceriņi. Atjaunots un papildināts

Biju šo materiālu jau nopublicējis blogā!! Bet bloga servisa  kļūdas dēl tas ir pazudis. Tāpēc atjaunoju to par jaunu. Var būt izmaiņas salīdzinot ar pirmo variantu. Kauns bloga servisam. Fui servisam!!! Cenšos restavrēt. Maija pirmās nedēļas beigās devos uz Prāgu , lai piedalītos starptautiskajos optometrijas pasākumos. Eiropas optometristu un optiķu koncila saiets (ECOO) , lēma par dažādiem profesijas jautājumiem. Latvijas asociācija ir šīs organizācijas biedrs. Kopā ar šo saietu notika otrs saiets, Eiropas optometristu akadēmijas konference. Eiropas akadēmija pamazām uzņem apgriezienus. Domāju ka ar laiku akadēmijas konferences kļūs par galvenajām konferencēm speciālistiem, kuri saistītiem ar redzes zinātni.